Skip to main content

Geerpark, Vlijmen

 

Klik op onderstaande links voor meer informatie over de verschillende onderdelen:

Tot Morgen

De wijk is voorzien van een duidelijke en herkenbare groenstructuur.

  • aan de buitenranden het losse en extensieve gras van het water en het talud,
  • onder de bomen stinzenbeplanting en gazon bij de huizen
  • Bomenrijen van eenzelfde soort lopen van zuid naar noord door de wijk.


De pleinen worden de toekomstige ontmoetingsplekken van de wijk. Ze zijn herkenbaar door de eenduidige inrichting, maar elk plein net even anders. Verhoogde randen zorgen voor zitplekken en de bomen met bloei,
spectaculaire herfstkleuren of geur geven de pleinen extra cachet.

Bij de keuze van de beplanting is gelet op de biodiversiteit en of de beplanting aantrekkelijk is voor vlinders en/of bijen.


 


Hof van Morgen

Een semiopenbaar hof waarbij deze buitenruimte een schakel moet zijn tussen zijn bewoners onderling en waarbij de ruimtelijke kwaliteit van Het Hof wordt verkregen door zowel zijn omslotenheid als zijn openheid. De cirkel versterkt het hart van Het Hof, het middelpunt waar men elkaar ontmoet.


 


Goede Morgen

De noord-zuid lijnen worden aangezet met natuurlijk ogende, robuuste en klimaatbestendige bomen; De ingangen van de wijk worden bijvoorbeeld gekenmerkt door de Acer griseum, de Papieresdoorn, met zijn schilferende kaneelbruine bast niet alleen een echte eyecatcher, maar ook een belangrijke waardplant voor bijen. In de groenstroken zijn vele stinzenbollen uitgezet. 

De oost-west lijn langs de wadi krijgt een geheel eigen sfeer; Bloemrijk gras en bomen en heesters met eetbare vruchten. Inheemse beplanting en bloeiend gras langs de wadi zorgen niet alleen voor biodiversiteit, maar ook voor bloei en kleur over een lange periode.